top of page
6C286F36-7D5B-4EDB-805C-7F67DAC5F47D.jpeg

MARTIEN DE VISSER

Martien de Visser is in 1932 geboren te Heeswijk en overleden in 2010 te Oosterhout.

Ooit begonnen als huisschilder en zich via de MTS in Boxtel zich ontwikkeld tot vakleraar. Naast het leraarschap is hij opleidingen gaan volgen aan de academies in Tilburg en Breda en heeft hij zich ontwikkeld tot schilder en beeldhouwer.


Martien was altijd bezig met het bedenken van nieuwe objecten of het maken van schilderijen. Als schilder was aquarelleren zijn grootste specialiteit. Hij werkte op locatie in binnen en buitenland. Ieder jaar ging hij met zijn schildervrienden een week naar de Provence en de Ardennen.

Op locatie was hij erg afhankelijk van de weersomstandigheden. Je kunt dan bijna niet anders dan werken met snelle vlotte volle streken en sterk abstraheren.

Zijn ceramiek beelden en portretten ontstaan bijna altijd naar model. De beelden worden opgebouwd met grove chamotte klei. De gebakken klei wordt gepatineerd.

Martien was ook erg geïnteresseerd in mensen en in wat ze denken. Hij was actief lid van de Oosterhoutse Stadstuin,  de Vrachelse club en de Werkplaats bij de paters. 

Door middel van lesgeven in de kunst heeft hij velen mogen begeleiden in het ontdekken van wat kunst met je doet. Door er naar te kijken maar nog meer door er zelf mee bezig te zijn.

Meer informatie
Over: Over
bottom of page